default-header
Home Programma

Programma

Tijdens het Civitas Beachtoernooi kun je lekker beachvolleyballen in een relaxte sfeer. Samen met collega’s, buren, vrienden en familie. Meedoen is bij ons belangrijker dan winnen. Er is voor elk wat wils. We hebben competitie voor recreatieve teams, maar ook voor de fanatiekste volleyballers is er voldoende uitdaging.

De inschrijving van de besloten toernooien loopt niet via onze website.

Op al onze toernooidagen wordt gespeeld in een 4×4 spelvorm, met uitzondering van Dames en Heren 2×2 tijdens de Civitas Beach-night. Dit staat expliciet benoemd op onze inschrijfpagina. De tijden staan ook per toernooi benoemd. Graag altijd 30 minuten van tevoren je team aanmelden bij de wedstrijdwagen.

 

Programma 2022:

Maandag 11 juli: Besloten toernooi personeel De Zorggroep (19:00u tot 22:00u)
Dinsdag 12 juli: Open inschrijving zorgpersoneel (19:00u tot 22:00u)
Woensdag 13 juli: Bedrijventoernooi (19:00u tot 22:00u) – Vol / inschrijving gesloten
Donderdag 14 juli: Bedrijventoernooi (19:00u tot 22:00u) – Vol / inschrijving gesloten
Vrijdag 15 juli: Open inschrijving/Civitas Beach-night (19:00u tot 22:00u)
Zaterdag 16 juli: Open Civitas CMV Beachtoernooi – Vervallen

Houd onze website en facebook pagina in de gaten voor updates over inschrijvingen. Is een avond vol? Mail ons voor om op de reservelijst te komen

Divisies vrijdag:

  • Dames 2v2
  • Heren 2v2
  • Heren 4v4
  • Recreatief Mix 4v4 (dit is hetzelfde niveau als alle andere toernooidagen)
  • C-Jeugd 4v4
  • B-Jeugd 4v4
  • Extra bedrijvenpoule! (dit is hetzelfde niveau als alle andere toernooidagen)

 

 

Spelregels jeugd (CMV divisies)

De kids stellen zelf een eigen team samen met ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes etc. Een team bestaat uit minstens 4 personen, waarbij het de bedoeling is dat er steeds ten minste 2 (circulatie)kids in het veld staan. De teams spelen 4×4 op tijd. De spelregels zijn gebaseerd op de diverse niveaus van het Circulatievolleybal waarop de kids afgelopen seizoen hebben gespeeld. Er wordt gespeeld met de spelregels van niveau 3 (divisies niveau 2/3 en 3/4) en niveau 5 (divisies niveau 5/6).

Spelregels niveau 3:

Aantekening: in diverse teams staan kleinere kinderen; zij mogen alle ballen vangen en ook gelijk over het net gooien. Ze mogen ook de bal naar een teamgenoot gooien. Als een kind een fout maakt moet de OUDER het veld verlaten.

Beginbal: Elke bal die over het net gegooid wordt, moet door de tegenstander met twee armen via de onderarmse techniek aan de eigen kant omhoog gespeeld worden. Een teamgenoot vangt de onderarms opgespeelde bal (tenzij de speler alleen in het veld staat, dan vangt hij zijn eigen bal) en gooit de bal over het net naar de tegenstander. Elke keer als deze actie slaagt, wordt er een speler terugverdiend.

1. Wanneer een speler de bal met een onderhandse opslag over het net speelt, of de bal in de rally over het net gooit, dan draait de hele ploeg waartoe de speler behoort, met de klok mee, een plaats door. Doordraaien is verplicht.

2. De spelers mogen niet lopen met de bal.

3. De bal mag het net raken.

4. De bal mag via een teamgenoot gevangen worden.

5. Elke bal die over het net gegooid wordt, moet door de tegenstander met twee armen via de onderarmse techniek aan de eigen kant omhoog gespeeld worden. Een teamgenoot vangt de onderarms opgespeelde bal (tenzij de speler alleen in het veld staat, dan vangt hij zijn eigen bal) en gooit de bal over het net naar de tegenstander.

6. De onderarms gespeelde bal mag niet in één keer over het net gespeeld worden.

7. De onderarms gespeelde bal moet met twee armen gespeeld worden.

8. Wanneer een speler alleen in het veld staat dan moet hij de bal voor zichzelf omhoog spelen en vangen. Het onderarms opspelen is geldig wanneer er minimaal een (volley)baldikte tussen het hoogste punt van de bal en de armen van de speler zit.

9. Wanneer een teamgenoot de onderarms opgespeelde bal niet vangt, terwijl dit prima mogelijk is dan moet deze speler het veld verlaten.

10. een team is verplicht om twee keer te spelen (onderarms spelen en over het net gooien.)

11. Eén (1) speler mag terugkeren wanneer een teamgenoot de door hem onderarms opgespeelde bal vangt of wanneer de laatst overgebleven speler de bal voor zichzelf onderarms opspeelt en vangt.

12. De bal moet over het net worden gegooid vanaf de plaats waar de bal gevangen is. Dit geldt voor zowel binnen als buiten de lijnen van het veld.

13. Wanneer een speler de bal laat vallen, de bal uit gooit, uit serveert, de bal in het net gooit, de bal aanraakt voordat deze uit is of de bal onjuist onderarms speelt, moet deze

speler het veld verlaten en in volgorde van verlaten naast het veld bij het net plaatsnemen.

14. Wordt de bal door de tegenstander op de grond gegooid, dan verlaat de speler die het dichtst bij de bal stond het veld.

15. Als er nog maar twee spelers in het veld staan, wisselen de spelers telkens van plaats nadat de ploeg de bal over het net heeft gegooid.

16. Als het veld van de tegenstander ‘leeg’ is, krijgt het team één punt.

Telling: Wanneer het veld van de tegenstander leeg is, krijgt het winnende team één punt en begint het spel opnieuw, waarbij beide teams weer starten met vier spelers in het veld.

Spelregel niveau 5:

Er word gespeeld volgens zaalregels. Hier geldt vandaag niet de regel: bij 3x spelen extra punt.